Choux a la creme

de Miha in Dulciuri, 15 Sep 2010 | 16648 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru gogosele:
  • 250 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura zahar
  • 6 oua
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 300 ml lapte
  • 100 g ciocolata alba
  • 4 linguri Nesquik
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Choux a la creme:

Gogosele:

Apa se pune la fiert impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea. Cand incepe sa fiarba se pune faina, toata o data si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe vas. Lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc iute pentru 15 minute, apoi inca 10 minute la foc moderat.

Crema:

Galbenusurile se freaca cu cele 2 linguri de zahar, pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. Se toarna laptele, putin cate putin amestecand mereu. Se pune vasul pe foc mic si se fierbe pana se ingroasa ca o budinca. Adaugam ciocolata si Nesquik-ul si amestecam pana se topeste ciocolata si compozitia se omogenizeaza. Lasam la racit, apoi punem frisca batuta si amestecam usor.

Gogoselelor li se taie un capacel, se umplu cu crema si frisca, se acopera cu capacelul taiat si se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

primele 15 minute nu se deschide usa cuptorului

2

pentru a umple posh-ul mai repede si mai usor, puneti-l intr-un vas inalt (paharul blenderului), rasfrangeti peste marginea vasului si umpleti cu compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Choux a la creme" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

onuta 1

20.09.2010, 23:31

miha, este prajitura mea preferata.

Miha 1

21.09.2010, 12:13

Elisabeth, eu am folosit asta http://www.decorix.ro/bucatarie/punga-pentru-umplut-4-varfuri.html Nu e ca cel profesionist de la Wilton (de exemplu), dar e bun. Posh-ul este din bumbac plastifiat si se poate spala foarte bine dupa ce l-ai folosit.

mena29 1

27.09.2010, 08:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de portocale si mure - reteta nr. 200